22-07-2019 :
Ürünlerin Ortalama Fiyatları ALIM : İNEK SÜTÜ: 1.89 SATIM: ARPA: 1.13 BUĞDAY: 1.55 BUĞDAY SERT: 1.73 İNEK SÜTÜ : 2.00

Isparta Ticaret Borsası Yönetiminden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Adar ve beraberindeki heyet, Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i tebrik eden Başkan Adar, şu sözlere yer verdi. “ Seçimlerin ülkemize ve memleketimize hem şahsım hem de Borsamız adına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyken sizlerle çoğu proje ve faaliyette birlikte hareket ettik. Yeni görevinizde de sizlerle beraber hizmet etmekten mutluluk duyarız. Bunca yıl sivil toplum örgünlerinde yöneticilik yaptığınız için Isparta’nın fotoğrafını çok iyi çektiğinizi düşünüyorum. Göreve başladığınız günden beri ciddi bir eforla çalıştığınızı da biliyoruz. Bu zorlu yolda başarılarınızın devamını dileriz. Bizler de bugün Meclisimizle birlikte hem hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de Isparta’mıza hububat pazarı kazandırmak için sizlerden destek almaya geldik. Isparta Ticaret Borsası olarak daha önceki yıllarda başlatmış olduğumuz hububat pazarı projemiz vardı. Bizler Borsa olarak memleketimize hububat pazarını kazandırmak istiyoruz.  Bu bizim eksikliğimiz. Uzun yıllardır bunu söyledik. Burada sizin de önderliğinizde Isparta Ticaret Borsası olarak memleketimize hububat pazarını kazandırabilirsek, çiftçimizi ve tüccarımızı güçlendirmiş olacağız.  Çiftçimiz ürettiği ürünü hububat pazarını getirecek ve tüccarımıza buradan satışını yapacak. Borsa olarak biz de, Yalvaç İlçemizde yapmış olduğumuz gibi hububat analiz cihazlarımızı koyacağız. Bu şekilde, Isparta’ da üretilen ürünleri kayıt altına alarak, gerçek değerinde ticaretinin yapılmasını sağlayacağız. Ayrıca bir başka önemli konumuz olan ve sizlerin de bildiği üzere, Isparta Ticaret Borsası olarak ‘Isparta Gülyağı’ Coğrafi İşaret tescilini aldık. Bundan sonraki süreçlerde birlikte hareket edip, dünya pazarına daha güçlü çıkmayı hedefliyoruz. Coğrafi işaret tesciliyle birlikte ürünlerimize daha fazla katma değer sağlanacaktır. Bu konularda daha önceden olduğu gibi yine beraber çalışmayı dileriz. Yeni görevinizde de tekrardan başarılar diliyorum” dedi.

Isparta Belediyesi olarak hububat pazarının kurulmasını için iş birliğine hazır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’da kurulacak olan akredite laboratuvarı hakkında da konuştu. Sayın Başdeğirmen: “Yıllardır beraber çalıştığımız iki kardeş kuruma belediyeyi de arasını alarak daha fazla kardeşliğini pekiştirdi. Sizlerle beraber bundan sonra hem Ticaret Odası hem de Esnaf Odasıyla birlikte istişare içinde olacağız. Bu söylediğiniz konuların hepsine vakıf biriyim. Bunları daha önceden de çok defa oturup sizlerle konuşmuştuk. Hububat pazarının bizler için ne denli önemli olduğunu sizlerle paylaştık. Pazarın kurularak içine laboratuvarında getirilmesi üretici ve tüccar için artı getirecek bir çalışma. Bu konuda sizlerle iş birliğine hazırız. Gül yağının coğrafi işaretini alması çok önemli.  Sizlerin de bildiği gibi yaklaşık 2 ay sonra Akredite laboratuvarı açılıyor. Bu çok önemli bir konu. Buradan aldığımız belgeler, ihracatımıza çok daha fazla kolaylıklar getirecek. Kalitemizi belgelerle ispatlamış olacağız. Gül yağının coğrafi işareti almasını destekleyici en önemli şeylerden bir tanesi de akredite laboratuvarının olması. Dünyanın en kaliteli gülyağını üreten ülke biziz. Bunu daha iyi bir yere götürebilmek, yabancı ülkelere sattığınız ürünleri düzenli bir şekilde satabilmek hem fiyat açısından hem talep açısından bizleri ileri götüreceği inancındayız. Bu konuları yıllardır beraber çalıştık. Bundan sonrada farklı bir kurumda farklı bir güçle sizlere destek vermeye hazırız.” dedi.(15.04.2019)

Goruntulenme : 142 Tarih : 2019-04-16