09-11-2018 :
Ürünlerin Ortalama Fiyatları: ALIM: ARPA: 0.95 BUĞDAY: 1.10 SATIM: ELMA STARKİNG : 3.10 ELMA GOLDEN : 3.18 ELMA GRANNY SMİTH : 3.10 ELMA GALA : 3.10 ELMA SOFRALIK ÖZEL : 4.09 ELMA SANAYİ TİPİ : 0.45

Enflasyonla Topyekün Mücadele Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından hazırlanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı çerçevesinde 81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte projeye sahiplenme amacıyla çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda, Isparta Ticaret Borsası Başkanımız Ahmet Adar, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu ortak basın açıklaması yaparak üyelerine çağrıda bulundular.

Ortak yapılan basın açıklama metni ise şu şekilde kayda geçti:

“Fiyat istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır.  Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.

Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.

Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.

Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.

81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır.

Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur.

Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz.

Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.

Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekûn mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.

Biz de, Isparta Ticaret Borsası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası  olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm borsa ve oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz.

İnanıyorum ki, Isparta olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız.

Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.”

Goruntulenme : 52 Tarih : 2018-10-16